Etiquetes

dimecres, 26 de març del 2014

MONUMENTS CONNECTATS


L'Avinguda Gaudí té el privilegi de tenir en cada un dels seus extrems dos dels monuments més emblemàtics de Barcelona: La Sagrada Família i el conjunt modernista de l'Hospital de Sant Pau.

És des de Sant Pau que vaig fer aquesta foto. Un punt de vista que a pesar dels anys que porto de veí d'aquest barri i de les moltes passejades que he fet per aquesta Avinguda, encara no havia tingut l'oportunitat de disfrutar.

Per cert, la visita al conjunt modernista de Sant Pau és gairebé imprescindible.

Després, passejar fins a la Sagrada Família i visitar el seu interior. Impressions per a no oblidar.

4 comentaris:

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Certament. I més arquitectura encara entre les dues icones.

Ramon ha dit...

XIRUQUERO-KUMBAIÀ. Certament el passeig per l'Avinguda ofereix detalls molt interessants; sobre tot els fanals modernistes i les escultures.

Emili ha dit...

Tot i que l'Hospital de Sant Pau està construït seguint la quadrícula de l'Eixample, Lluís Domènech i Montaner el va projectar seguint una línia diagonal que trenca l'esquema del Pla Cerdà, del qual n'era un fervent opositor. Aquest acte de rebel·lia creativa li proporciona la millor perspectiva a aquesta obra tan extraordinària.

Això ja no sé com va anar, però és molt probable que es decidís fer el traçat de l'Avinguda Gaudí de tal manera que encarés l'entrada principal per ressaltar-la, amb la feliç coincidència d'enllaçar amb la Sagrada Família. Potser en Domènec i Montaner ja ho pretenia això. Sigui com sigui, el resultat és magnífic.

Potser tot això ja és prou sabut, però m'ha semblat oportú comentar-ho per complementar l'article. També perquè he passat moltíssimes vegades per aquesta avinguda i sempre quedo admirat per la bellesa urbanística que significa la connexió d'aquests magnífics monuments, obra dels dos arquitectes més grans del modernisme.

Ramon ha dit...

EMILI: Efectivament, la teva informació complementa molt bé el tema. Gràcies.