Etiquetes

divendres, 13 de febrer del 2015

CARNESTOLTES, IAIES I UNA NÚVIA PRENYADA



Recordo la rua i la gran festa que s’organitzava el dia del Carnestoltes a l’escola dels meus fills. Centenars de criatures disfressades També els mestres, els pares i les mares i alguns avis.

Les espectaculars rues de Sant Feliu de Guíxols i la de Torelló són també una bona mostra de la moguda d’aquesta celebració popular.

Avui, em ve especialment de gust parlar d’una modesta festeta de carnaval que cada any celebren unes quantes iaies del Raval a casa d’una d’elles. Canten, ballen -les que poden-, fan broma, hi ha disfresses. Edat: entre vuitanta i noranta-sis anys.

Una d’aquestes iaies va ser la meva mare. 

L’any 2008, quan ella tenia 90 anys, la líder del grup, de la mateixa edat que ella, es va disfressar de núvia en estat de bona esperança. Li va demanar a l’Enriqueta un poema per recitar-lo a la festa, quan ella aparegués per sorpresa, vestida d’aquella manera.

Aquest va ser el poema:


LA NÚVIA PRENYADA

Un diumenge vam sortir,
vàrem fer una costellada
i amb unes quantes festetes
ell em va deixar prenyada

M'ha promès que ens casaríem
i jo tonta m'ho he cregut
i ara que sóc a l’altar
ell encara no ha vingut

Tan maca que m'he posat
i no em servirà de res
no vull pensar que no vingui
pobre de mi, que faré?

Que faré tota soleta
si jo me l'estimo tant
i ara amb la meva panxeta
no podré tirar endavant

Em sembla que ha arribat l'hora
i ara ja me n'he d'anar......
perquè vaig a trencar aigües
i no els voldria mullar.

Tot plegat és la confirmació que hi ha vells i velles amb actituds vitals decidides a gaudir fins al final dels bons moments que proporciona la vida. 

2 comentaris:

Josep Lluis ha dit...

És d'admirar la vitalitat d'aquesta
colla de gent gran que ens dius. I el vers de la poeta del grup també Déu n'hi do, té la seva gràcia. És un bon apunt per a un blog de carnaval.

Ramon ha dit...

JOSEP LLUÍS: Vitalitat i empenta, embolcallades de desig de gaudir al costat de les millors amistats. Aixó guiava i guia a la colla de "jovenetes" de la que parlem.