Etiquetes

dilluns, 8 de gener del 2018

TEATRE; ESTUDIO UNO; RETROBAMENT



Fa uns dies vaig descobrir que estan penjades a You Tube les gairebé dues-centes obres que va emetre TVE fa ja una pila d'anys i que a tanta gent ens trobava, com un clau, cada setmana, seguts davant aquelles teles en blanc i negre per gaudir d'obres teatrals de tots els gèneres i autors.

Amb motiu de la mort de Pedro Osinaga la setmana passada, com homenatge a ell, últim sobrevivent dels "Doce hombres sin Piedad" que es va emetre l'any 1973 dintre d'aquest enyorat espai televisiu i també al conjunt dels onze actors restants, penjo, a continuació, l'obra sencera.

Aquest era el repartiment, que sota la direcció de Gustavo Pérez Puig, van assolir un èxit memorable:

Jesús Puente , Pedro Osinaga , José Bódalo , Luis Prendes, Manuel Alexandre, Antonio Casal,Sancho Gracia, José María Rodero, Carlos Lemos, Ismael Merlo, Fernando Delgado i Rafael Alonso.

A pesar de les deficiències relatives a la qualitat de la imatge, val la pena veure aquesta i moltes dotzenes més de les obres que estan ara a la nostra disposició gràcies a internet.


 

2 comentaris:

Júlia ha dit...

De tant en tant me'n miro alguna i sempre em sorprenc del que es feia en aquells anys a la tele, també a la web de RTVE es poden trobar obres de teatre en català, de quan en feien pel segon canal a Lletres Catalanes i algun altre espai, també són excel·lents.

Ramon ha dit...

JÚLIA: Realmnent és una sort poder recuperar aquesta mena d'espais tan fàciilment. Aniré a trobar les obres emeses e "Lletres Catalanes". Gràcies per la informació!.