Etiquetes

dijous, 3 de maig del 2012

BARCELONA - La Barceloneta

 
 
 
La Barceloneta d'abans, la dels xeringuitos-restaurants de la platja i  els banys de pagament de Sant Sebastià i Sant Miquel ha donat pas a un nou urbanisme, mes modern.

Escultures contemporànies com "L'estel ferit" i "Homenatge a la natació" i l'hotel "Vela" han acabat definitivament amb els trets que caracteritzaven el front marítim d'aquest barri  fins l'any 1992.

Encara podem trobar, però, molts restaurants dels que hi havia abans, ubicats en els baixos dels edificis del Passeig Joan de Borbó,  que ofereixen bons arrosos i altres plats típicament mariners, a més de tasques i "baretos" per fer una cervesa i unes tapes.

Dir "Barceloneta" és dir també Leslie, el del Sirex. Per aixó acompanyo les fotos d'avui amb una de les seves cançons més famoses, "La escoba"...cuantas cosas barrería...


Track 16 by Los Sirex on Grooveshark


4 comentaris:

El porquet ha dit...

Tu ho has dit, almenys ens queden els restaurants en els que menjar els saborosos arrossos i platets típics de tota la vida.

Ai, els pescadors de la Barceloneta, on deuen haver anat?

Ramon ha dit...

PORQUET: Els pescadors de la Barceloneta, encara que no son molts, viuen al barri i treballen de lo seu. Ni ha molts també de jubilats que participen activament en moltes activitats del Barri. Resulten molt emotives les cantades d'havaneres que s'organitzen a la Barceloneta, on es respira tot l'ambient mariner d'aquesta "Barcelona petita"

Josep Lluis ha dit...

Ah!, l'entranyable Barceloneta!. Estic d'acord en que ha perdut una estètica per tenir-ne una altra, però trobo que el barri segueix tenint la humanitat de sempre. I l'Anxoveta (Antonio Miquel àlies Leslie), per cert lligat a la professió hostelera, segueix sent un referent, i un bon "xava".

Ramon ha dit...

JOSEP LLUÍS. Feia temps que no llegia la paraula "xava". Bon ingreduient per evocar aquest escenari tan singular.